©ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ - Ποίηση, Λογοτεχνία, Ποιητικές Συλλογές, Ποιητικές Ανθολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ-ΦΙΛΗ

Πώς βιώνεται η αγάπη κοντά σε ένα ξεχωριστό άτομο !!

Δεν υπάρχει κάποιος από εμάς που να μην έχει  ψάξει να βρει την αγάπη, την αγάπη την αληθινή σε ένα ξεχωριστό άτομο και λέγοντας ξεχωριστό εννοώ όπως ο καθένας μας έχει στο μυαλό του αυτό το ξεχωριστό άτομο .
Ξεχωριστός ,μοναδικός που θα μας χαρίσει άνευ όρων μια μεγάλη αγκαλιά ,την ευτυχία την φροντίδα . .
Όμως αλήθεια είναι η αγάπη όλα αυτά μόνο ;
Ξέρει κανείς άραγε να  περιγράψει τι είναι η αγάπη ;
Νομίζω ότι είναι κάτι περισσότερο η αγάπη και αυτοί ξέρουν .
Γυρνάς γύρω το βλέμμα και βλέπεις παντού την αγάπη τους ,γιατί η αγάπη βρίσκεται γύρω μας, η αγάπη που την βλέπεις μέσα από τις πράξεις τους ,τα έργα τους ς και μέσα από αυτές τις πράξεις  δημιουργούνται μέσα μας τα πιο όμορφα συναισθήματα .
Ηρεμία ψυχής ,έντονα χτυποκάρδια χαράς ,πάθους ,έρωτα .

Υπάρχουν  ακόμα και τώρα στην εποχή μας οι ιδιαίτεροι άνθρωποι που ξέρουν και μπορούν να αγαπήσουν με όλη την ψυχή τους .
Είναι οι άνθρωποι οι ξεχωριστοί που σου ζωγραφίζουν την ημέρα σου την νύχτα σου  και σου χαρίζουν την αληθινή  αγάπη με τα πιο φωτεινά χρώματα .
Μπορεί κανείς να υπολογίσει με αριθμούς την αγάπη τους ;
Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι εδώ κοντά μας  και δεν έχει μέτρο για αυτούς  αλλά ούτε και ζητάνε τίποτα .
Τα αισθήματα τους είναι τόσο βαθειά μέσα τους που το μόνο που ζητάνε είναι να μας κάνουν εμάς ευτυχισμένους ,αυτοί απλώς χαίρονται με αυτά που μας προσφέρουν .
Δεν θα σου προσφέρουν ποτέ  τίποτα λίγο .
Τα συναισθήματα τους δεν έχουν τέλος .
Τα δίνουν όλα μέχρι εκεί που δεν υπάρχει τέλος .
Ζούνε με πάθος αυτή την αγάπη .
Αφήνουν τα συναισθήματα τους ελεύθερα ,γιατί αυτοί δεν έχουν τίποτα να κρύψουν η ψυχή τους είναι ολοκάθαρη για αυτό και αυτοί εμπιστεύονται εύκολα  ,παθιάζονται ,βοηθούν όλους τους γύρω τους ανιδιοτελώς ,είναι σταράτοι ,ξεκάθαροι   δεν κρύβονται πίσω από ψεύτικα λόγια για αυτό πονάνε πολύ  όταν τους πληγώνουν .
Αγαπάνε χωρίς εγωισμούς ,αντέχουν ακόμα και όταν βλέπουν ότι κάτι έχει αλλάξει ,δίνουν δεύτερη ευκαιρία ,ελαφρυντικά γιατί πάντα κυριαρχεί στο μυαλό τους ότι όλοι μας και οι ίδιοι μαζί  έχουν ελαττώματα .
Συνεχίζουν εκεί ακάθεκτοι να αγκαλιάζουν ,να αγαπάνε ,να σε κλείνουν στην αγκαλιά τους γιατί είσαι εσύ με τα καλά και τα κακά σου .
Είσαι εσύ για αυτούς  και σε αγαπάνε πέρα από όρια πέρα από ανόητους φόβους .
Το φωνάζουν το δείχνουν και τότε είναι  που και αυτοί ξετυλίγονται και δεν κρατάνε πια τίποτα για αυτούς . Εμπιστεύονται και δηλώνουν  και τις δικές τους αδυναμίες κοιτάζοντας σε  κατευθείαν στα μάτια .
Πολλές φορές το ξέρουν πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτές οι αδυναμίες τους εναντίον τους όμως τίποτα από αυτά δεν τους απασχολεί .
Όμως έρχεται και για αυτούς η στιγμή και αν καταλάβουν ότι τους κοροϊδεύουν ή δεν υπάρχουν συναισθήματα πλέον απέναντι τους φεύγουν γιατί δεν μπορούν να το δεχτούν αυτό ποτέ .
Δεν συμβιβάζονται να είναι το περίσσευμα της αγάπης θέλουν να είναι μέρος   στην ζωή μας .
Φεύγουν και δεν γυρνούν ξανά πίσω ,δεν ζητιανεύουν ψίχουλα .
Μόνο οι ίδιοι ξέρουν πόσο πονάνε που φεύγουν όμως αυτοί έδωσαν την μάχη τους για  την αγάπη .
Φεύγουν με αξιοπρέπεια .
Δεν επιμένουν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος και η ζωή  συνεχίζεται και πρέπει και αυτοί να προχωρήσουν την δική τους ζωή όχι απαραίτητα με κάποιον άλλο σύντροφό ,αλλά και μόνοι τους .
Δεν φοβούνται να προχωρήσουν μόνοι τους δεν χρειάζονται πρόσκαιρες καταστάσεις  για να περάσουν την ώρα τους αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι .
Θα ζήσουν στην μοναξιά τους μέχρι να βρεθεί στον δρόμο τους αυτό το δυνατό που αυτοί επιζητούν , που τους γεμίζει την ψυχή τους .
Και τότε πάλι είναι έτοιμοι  να τα δώσουν όλα γιατί έτσι είναι αυτοί .
Δεν κρατάνε άμυνα καθόλου για αυτούς παραδίδονται στην αγάπη.
Αυτοί οι άνθρωποι  αν βρεθούν στον δρόμο μας και μας αποδείξουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να τους προσπεράσουμε ,αλλά να τους αγκαλιάσουμε γιατί είναι σπάνιοι .
Θα είναι κοντά μας γιατί μας αγαπάνε αληθινά δεν θα είναι μαζί μας οπότε τους βολεύει .
Θα είναι κοντά μας στα δύσκολα και στα εύκολα με την αγκαλιά τους πάντα  ανοιχτή  και με την γλυκιά  και την πιο όμορφη λέξη στα χείλη τους που δεν είναι άλλη από την πιο ιερή λέξη του κόσμου ΑΓΑΠΗ !!

Μαρία Ιωάννου -Φίλη
9-7-2021.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Ονειροκατασκευαστης.